Vad forskas det om?

Vad är det senaste när det kommer till vetenskapen? Vad är det som världen behöver får svar på? Jo, det är många saker. Ständigt handlar det om att vi ska kartlägga hur vår hjärna fungerar, men även hur vi kan bota de obotliga sjukdomarna. Inga lätta saker precis. Nyligen fick tre unga Malmöforskare stipendium för deras insatser. Ett stipendium från Teggerstiftelsen och på 350 000 kronor. Det var stipendium för experimentell medicin.

Kringresande

Ja, när det kommer till en forskares liv handlar det inte bara om att sitta nedsjunken bakom en apparat eller försjunken i vetenskapliga böcker och tidsskrifter. Det handlar till stor del om att resa runt och föreläsa samt att gå på föreläsningar. Ska du hålla konferens i malmö finns det ett bra utbud att ställen som lovar hög kvalitet och som inte gör dig besviken. För när det kommer till forskning är det viktigt att ställa hög kvalitet.

Om du ska besöka ett viktigt seminarium och ska resa långväga så är det även viktigt att du tänker på boendet om det inte ingår. Ofta kan det finnas boende på konferensanläggningen, men annars är det bra om du kollar upp boende så snabbt som möjligt.

Om du känner för att ta del av denna fantastiska värld och få mer kunskap i ett annat område så har Malmö högskola ett bra forskningsprogram. Vem vet, kanske blir det du som löser någon av de stora frågorna som så många vill och behöver svar på. Men, det kräver hårt arbete och många nätter på nya bäddar.