Söka jobb på modern vis

Att få gå vidare från universitetet ut i arbetslivet är en dröm för alla studenter men det är inte alla som lyckas knipa drömjobbet på första försöket – men det finns en del smarta knep som man kan använda sig av för att öka sina odds.

http://www.dreamstime.com/-image23771922Tidigare har vi skrivit om hur det är viktigt att fira att man äntligen avslutat sina studier, oavsett om det handlar om gymnasium eller universitetstudier, men vad händer sen då? Jo det är dags att söka jobb och det kan man göra på en rad olika sätt – så det gäller att hitta den typ av arbetssökande som passar bäst för en själv. Till exempel lever vi idag i en modern tidsålder med många nymodigheter och nya kanaler vilket öppnat upp tusentals vägar för arbetsökande att hitta, söka och få sitt drömjobb genom. Exempelvis så lanserades i oktober i fjol en ny app vid namn ”Selfiejobs” där man precis som namnet avslöjar – tar en selfie:

”- Du kan spela in en liten video där du presenterar dig själv och utannonserade jobb söker du med en like, berättar Martin Tall, grundare och vd för Selfiejobs. […] Videon är 22 sekunder lång. Det är tillräckligt för att ge basinformation. Samtidigt har du också möjlighet att ge ett intryck, visa vem du är, hur du är” läs mer om Selfiejobs här.

Andra bra kanaler

Det är dock inte bara Selfiejobs som fungerar som en alternativ kanal för jobbsökande. Andra platser där man också kan söka jobb genom är även sociala media såsom Facebook, Twitter och Instagram – men glöm inte bort YouTube. Där kan man nämligen posta video direkt till förtagen och på så vis ha en filmad CV och ansökan i ett. Så egentligen handlar jöbbsökande om att vara kreativ och uppfinningsrik – ju mer unik ansökan desto större chans till drömjobbet!