Släktforska och finn dolda sjukdomar

Släktforskning är för många viktigt och för att ta reda på om man har anlag för vissa saker och då handlar det mest om sjukdomar så kan det vara väldigt smart att gå igenom släktens hjärtproblem och liknande. Det är inte alltid som ett prov kan visa vad dina gamla släktingar haft för besvär och psykiska problem är en sådan som inte många familjer pratar om, trots att det är ärftligt.

För vissa är släktforskning en rolig hobby och för andra är det helt enkelt ett nödvändigt ont. Misstänker man att arvsanlagen får dig att agera på ett speciellt sätt eller om det handlar om ren nyfikenhet om en släkting haft hjärtbesvär. Det kan vara så att man får reda på att väldigt många haft cancer i släkten och därför kan ha en överhängande risk att drabbas själv. Det bästa man kan göra då är att utbilda sig själv om hur man har koll på symptom och liknande. Samma sak gäller hjärt- och lungräddning som alla bör kunna, får man reda på att det är en risk att drabbad så kan man gå på utbildning hos HLR www.hlrhjalpen.nu/utbildning.html.

Såhär går man tillväga när man ska släktforska.

  • Gå direkt på att samla information, börja ifrån den senaste tiden, alltså 1900-talet. All information kan sedan börja klättra bakåt i tiden.
  • Samla alla namn, ogifta och gifta kan spela roll, det kan komma tillbaka till ett barndomsnamn för att man ska kunna hitta en gammelfarmor.
  • Tålamod, det tar tid och när man går in i en vägg och det plötsligt inte känns som att man kommer vidare så måste man ta ett steg bakåt för att kunna se en ny väg att gå.