Framtidens valuta?

Konversationen om Bitcoin har sedan några år tillbaka varit väldigt populär på nätet och idag har nog de allra flesta aktiva nätanvändare åtminstone hört om valutan. Enkelt sagt är Bitcoin en kryptovaluta som fungerar som en digital form av pengar men skillnaden mellan vanliga valutor och Bitcoin är att det inte finns någon bank som kontrollerar den. Bitcoins är därför helt unika.

”Det var bara en tidsfråga innan dataekonomin på nätet behövde en unik data som inte kunde kopieras och det är på så sätt som valutan blivit tillgänglig.”

Bitcoin har funnits som digital valuta sedan 2009 och är ett direkt betalningsmedel mellan användare på nätet utan tredjeparter. Valutan kan till skillnad från fysiska pengar inte kopieras eller förstöras utan distribueras helt på nätet av tusentals datorer världen över. Det var bara en tidsfråga innan dataekonomin på nätet behövde en unik data som inte kunde kopieras och det är på så sätt som valutan blivit tillgänglig. Den har därför kallats för framtidens valuta då den till skillnad från andra valutor är unik och pålitlig. Dessutom är bitcoin helt öppna för transaktioner utan tredjepartsföretag vilket betyder att alla transaktioner genomförs i realtid.

Unik valuta med ny teknik

En av fördelarna med Bitcoin är att det är en unik valuta som använder sig av dagens senaste teknik, med andra ord är det ingen individ eller centralbank som kontrollerar dina transaktioner. Transaktionerna skyddas därför med de allra bästa kryptografiska metoderna i världen just nu – för att undvika att människor ska kunna manipulera priset och hanteringen av Bitcoin. Det gör att valutan på många sätt är säkrare än traditionella valutor då den inte kan manipuleras av utomstående individer i den ekonomiska världen. Dessa faktorer gör att Bitcoin är en väldigt speciell valuta för framtiden.